Contactar amb l'Àncora pàgina principal
PREMIS LITERARIS 2002

Premi d'investigació i recerca Enric Descayre Salgas, dotat amb 1000€

2 treballs presentats

Guanyador el treball titulat "VOLS VENIR A PESCAR ?" presentat sota el pseudònim de "El pescador de canya", quin autor es Carles Nadal Cosp de Sant Feliu de Guíxols.

El treball presentat amb el títol de "LES PLACES GANXONES, UNS ESPAIS AMB VIDA PROPIA", escrit per la guixolenca Sandra Farrarons Espejo, amb el pseudònim de Sfespill ha rebut una recomanació del jurat per ser publicat.

ACTA DEL VEREDICTE DEL PREMI INVESTIGACÓ ENRIC DESCAYRE I SALGAS

Reunit el jurat del Premi Enric Descayre i Salgas d'investigació i recerca, format per Josep Vicente i Romà, Lluís Palahí i Xargay i Francesc Aicart i Hereu, MANIFESTEN:

Declarar finalistes els dos treballs presentats: "Les places ganxones, uns espais amb vida pròpia", amb el pseudònim "Sfespill" i "Vols venir a pescar?", amb el pseudònim "El pescador de canya".

Atorgar el premi Enric Descayre i Salgas d'investigació i recerca al treball Vols venir a pescar?", presentat amb el pseudònim "El pescador de canya".
Sant Feliu de Guíxols, 22 de setembre de 2002
Josep Vicente Romà Francesc Aicart Hereu Lluís Palahí Xargay


Premi de narració Claudi Isern Llorens, dotat amb 650€

19 treballs presentats

Guanyador el treball FUGITIUS DE L'INCENDI, presentat amb el nom del seu propi autor Miquel López Crespí, de Ciutat de Mallorca.

Accèssit de 325 € pel treball ESCRITS PER UN NOU ESDEVENIDOR presentat amb el nom del seu propi autor Josep Valor i Gadea de Picassent - País Valencià.

El jurat també havia acordat concedir un accèssit del mateix import al treball titulat "SI EN FA D'ANYS D'AQUELL ABRIL" presentat amb el pseudònim de Floreal Vallés, però el seu autor ha renunciat al mateix i retirar de la convocatòria d'enguany la narració.

 

ACTA DEL VEREDICTE DEL PREMI NARRATIVA CURTA CLAUDI ISERN LLORENS

Reunits els components del jurat que ha de dictaminar el guanyador del premi de narració Claudi Isern i Llorens, convocat pel Setmanari ÀNCORA de Sant Feliu de Guíxols, en la seva edició de l'any 2002, format per: Xavier Duran, Sergi Doria i Toni Sala, han decidit per unanimitat i entre els treballs presentats, atorgar el premi de 650 euros a l'obra titulada, FUGITIUS DE L'INCENDI, presentada amb el nom del seu propi autor Miquel López Crespí.
Al mateix temps el jurat ha considerat que les obres presentades amb els títols de SI EN FA D'ANYS D'AQUELL D'ABRIL , presentada amb el pseudònim de Floreal Vallés, i ESCRITS PER UN NOU ESDEVENIDOR, presentada amb el nom del seu propi autor Josep Valor i Gadea son mereixedores d'un accèssit, i de comú acord
amb l'organització, se'ls hi atorga la quantitat de 325 € cada una.

Sant Feliu de Guíxols, vint i dos de setembre de 2002.
Xavier Duran, Sergi Doria i Toni Sala


Premi de Poesia Marinera Margarita Wirsing Bordas, dotat amb 500 €

45 poesies presentades

Guanyadora la poesia ETERNA NAUSICA, presentada amb el pseudonim de Nausica, autor Enrique Camón Fernández de Avila de Arenys de Mar.

Accèssit de 250€ a la poesia TEMA AMB VARIACIONS presentada amb el pseudònim de Cassiopea, autora Isabel Oliva i Prat de Girona

Accèssit de 250 € a la poesia QUATRE CANÇONS MARINERES presentada amb el pseudònim de L'Amo del Cap de Creus, autor Joan Constans i Aubert de Barcelona.

ACTE DEL VEREDICTE DEL PREMI DE POESIA MARINERA MARGARITA WIRSING I BORDAS.

Reunits els membres del jurat del premi de Poesia Marinera Margarita Wirsing Bordas, convocat pel Setmanari ÀNCORA de Sant Feliu de Guíxols, en la seva edició de l'any 2002, format per Joaquim Molas, Narcís Masferrer i Narcís Ruscalleda, han decidit per unanimitat atorgar el premi de 500 euros a la poesia titulada ETERNA NAUSICA, presentada sota el pseudònim de Nausica.

Així mateix i donada la qualitat en general de les obres presentades, el jurat, i de comú acord amb l'organització,
ha decidit atorgar dos accèssits de 250 euros a les següents poesies: TEMA AMB VARIACIONS, presentada amb el pseudònim de "Casiopea", i QUATRE CANÇONS MARINERES, presentada amb el pseudònim de "L'amo del cap de Creus".

Sant Feliu de Guíxols, 22 de setembre de 2002.
Joaquim Molas Narcís Masferrer Narcís Ruscalleda

 

EL LLIBRE DELS PREMIS LITERARIS ÀNCORA ANY 2002

Aquest passat mes de juliol s’ha començat a distribuir a les llibreries el llibre dels PREMIS LITERARIS ÀNCORA ANY 2002, com a publicació de l’Abadia de Montserrat dins l’apartat de la Biblioteca Serra d’Or, amb el número 312 de referència. En el mateix s’hi publiquen els treballs guanyadors de la tercera convocatòria dels premis, i el mateix té un preu de venda de 12,15 €.

En el d’investigació i recerca Enric Descayre Salgas, va quedar guanyador el treball titulat “Vols venir a pescar ? ” del guixolenc Carles Nadal i Cosp ,
que en el volum ve acompanyat de diverses fotografies de pescadors guixolencs i llocs de la costa de la zona de Sant Feliu on es pot anar a pescar.

Pel que fa al premi de narrativa Claudi Isern Llorens, va resultar guanyadora l’obra titulada “Fugitius de l’incendi” del mallorquí Miquel López Crespí i amb un accèssit ,“Escrits per un nou esdevenidor”, de Josep Valor i Gadea, de Picassent (País Valencià).

I per últim, al Premi de Poesia Marinera Margarita Wirsing Bordas, va quedar guanyadora la titulada “Eterna Nausica”, escrita per Enrique Camón Fernández de Àvila, d’ Arenys de Mar i amb accèssits la poesia “Tema amb variacions” de la gironina Isabel Oliva i Prat, i “Quatre cançons marineres”, de Joan Constans i Aubert, de Barcelona.

En aquest volum, a part d’aquests treballs premiats, també s’hi publica el text de la conferència pronunciada per Joaquim Molas sobre l’escriptora Mercè Rodoreda amb el títol de. “Mercè Rodoreda, el jardí com a referent d’identitat”


Notícia publicada a Àncora >>>

VISITES: 2456
OPTIMITZAT PER 800X600
Darrera actualització: 01/11/2004.
COMENTARIS TÈCNICS A: XIP

pàgina principal
Associació Cultural Bitàcola©2004