Contactar amb l'Àncora pàgina principal
PREMIS LITERARIS 2004

DELIBERACIÓ DELS JURATS PER DECIDIR ELS FINALISTES I GUANYADORS.

El diumenge dia 26 de setembre, els respectius components dels jurats de l’edició d’enguany dels Premis Literaris ÀNCORA, Josep Vicente, Lluís Palahí i Francesc Aicart, pel que fa al d’Investigació Enic Descayre, dotat amb 1000 € ; Xavier Duran, Sergi Doria i Toni Sala pel de Narrativa Claudi Isern, dotat amb 650 €, i Joaquim Molas i Àngela Ribas, amb l’absència de Narcís Ruscalleda, pel de Poesia Marinera Margarita Wirsing, amb una dotació de 500 € , varen decidir els finalistes i guanyadors entre tots els treballs rebuts a les diferents modalitats.
D’aquesta manera en el premi d’investigació han quedat finalistes els dos treballs presentats titulats: “Els servei de la gent de mar. L’estació de Salvament de Nàufrags de Sant Feliu de Guíxols”, presentat amb el pseudònim de Els vigilants de Calassanç, i “Sant Feliu, el país del reig”-(Estudi social, cultural i biològic del reig a Sant Feliu ), amb el pseudònim de U1048282.

Pel que fa al premi de narració, dels 12 treballs presentats, el jurat va decidir donar com a finalista el treball titulat “Trigla Corax” presentat sota el pseudònim de Joan de Naclara.

I finalment pel que fa al premi de poesia marinera hi optaven 24 poesies, decidint el jurat nomenar finalistes les següents: “Retalls de Mar”, pseudònim Laura Mirambell; “Naufragi”, pseudònim Insel;
“Silena o la fí del món”, pseudònim Pau de paus; “Xopa d’asfalt” (Parrillada d’aikús), pseudònim Anna; “Poemes a cau de mar”, pseudònim Marisol; “Cançons de la mar” pseudònim Francesc de Bach i “Les ones immòbils” pseudònim Ifis.

La valoració dels respectius membres del jurat ha estat que, a part dels dos treballs rebuts pel premi d’investigació, la qualitat pel que fa als de narració i poesia ha estat inferior a la de les edicions anteriors.

La proclamació publica del veredicte del jurat amb els noms dels guanyadors es farà el divendres dia 22 d’octubre a les vuit del vespre en un acte públic a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu. Aquest es veurà complementat amb una conferència que anirà a càrrec de l’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa que portarà el títol de “Patufet 100 anys”, amb motiu de complir-se enguany el centenari d’aquesta tradicional i popular revista infantil,. Finalitzarà l’acte amb un sopar literari obert a tothom, amb la presència dels guanyadors, autoritats i membres dels jurats.

Els Premis Literaris ÀNCORA estan organitzats pel Setmanari ÀNCORA i tenen la col•laboració i patrocini de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Diputació de Girona, Caixa de Sabadell i Radio Sant Feliu.


El dilluns dia 30 d’agost va acabar el termini de presentació de treballs als Premis Literaris ÀNCORA de l’edició del present any 2004.


La relació de treballs presentats pel premi d’investigació i recerca Enric Descayre es la següent:

1.AL SERVEI DE LA GENT DE MAR. L’ESTACIÓ DE SALVAMENT DE NAUFRÀGS DE S.FELIU DE GUÍXOLS. “Els vigilants de Calassanç”

2.SANT FELIU , EL PAÍS DEL REIG (Estudi social, cultural i biològic del reig a Sant Feliu) “U1048282”


Pel que fa al de narració Claudi Isern, son els següents treballs:

1 EL TEDI O EL PLAER Josep Valor i Gadea
2 REI O PRESIDENT Samaniego
3 EL LECTOR DELS ASTRES Margarida Borràs
4 ELS PITS DE LA MARES Joan Simó
5 EL CRIT DEL BOUER Ticià de S.Pere de la Deu
6 LA VIDA GUANYADA Guim Moura
7 PENJADA DE LA XARXA Bel de Jour
8 ENTRE BROMES I VERES Martirià
9.BLAU INFINIT Fujiyama
10.COMPÀS D’ESPERA L.K. Strauss
11.EL MESIES I LA NINETA
DE PORCEL.LANA Gus Sal.lari
12.TRIGLA CORAX Joan de Naclara


I finalment pel de poesia marinera Margarita Wirsing, els treballs presentats son:


1. MARINER SENSE PAU Pere Mestre Pescador
2. RETALLS DE MAR Laura Mirambell
3. LA MAR J.S.C.-J/M.
4. PARE, VULL FER-ME
A LA MAR Joan Correa Correa
5. NAUFRAGI Insel
6. DAMUNT LA SOLEDAT
DE LA MAR Mariner de mar endins
7. SONA EL MAR Brumari
8. MEDITERRÀNIA Àngel
9. SEQUÈNCIA DE LA CALA FOSCA Retorn
10.L’HAVANERA DE LA
GAVINA Coral
11.SILENA O LA FI DEL MÓN Pau de Pau
12.AÍRADA MAR Quatre Mars
13.XOPA D’ASFALT (Parrillada d’aikús) Anna
14.POEMES A CAU DE MAR Marisol
15.AGNÉS Sant Feliu de Guíxols
16.CANÇONS DE LA MAR Francesc de Bac
17.RECORDS I VIVÈNCIES Salroig
18.PERSISTÈNCIES I CANVIS Magrana
19.ROSA DELS VENTS Rosa dels Vents
20.OCI LUNAR Samuel Ribó
21.MAR ENLLÀ Jack Dawson
22.JO,MAR....UN DIA Pitu Jan
23.ELS JOCS DEL MAR “..a dintre el mar hi ha una sirena”
24.LES ONES IMMÒBILS Ifis

La procedència dels mateixos es molt variada, ja que tant n´hi ha de la nostra mateixa ciutat, de la resta dels països catalans, de les illes balears i del país valencià.

Els treballs ja han estat lliurats als respectius membres dels jurats, que recordarem son pel d’investigació, Josep Vicente, Lluís Palahí i Francesc Aicart ; pel de narració, Xavier Duran, Sergi Doria i Toni Sala i pel que correspon al de poesia marinera, Joaquim Molas, Narcís Ruscalleda i Àngela Ribas, que dintre aquests dies decidiran els finalistes per posteriorment proclamar els guanyadors i els corresponents accèssits, si creuen oportú concedir-ne.

L’acte del lliurament dels premis es farà com de costum al saló de plens de l’Ajuntament de la ciutat, el proper divendres dia 22 d’octubre a les vuit del vespre, i enguany el conferenciant serà l’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa el qual parlarà del centenari del Patufet que es commemora enguany, amb una conferència que portarà el títol de “Patufet 100 anys”.

Posteriorment, i com ve essent tradicional, hi haurà el sopar literari obert a tothom, amb la presència de les autoritats, guanyadors i membres dels jurats.

 

 
ACTE DE LLIURAMENT DE PREMIS >>>>

VISITES: 2191
OPTIMITZAT PER 800X600
Darrera actualització: 01/11/2004.
COMENTARIS TÈCNICS A: XIP

pàgina principal
Associació Cultural Bitàcola©2004