Contactar amb l'Àncora pàgina principal
PREMIS LITERARIS 2005

SISENS PREMIS LITERARIS ÀNCORA 2005
DELIBERACIÓ DELS JURATS PER DECIDIR ELS FINALISTES I GUANYADORS.

Aquest passat diumenge dia 25 de setembre, en el decurs d’un dinar i amb la presència de tots els components del jurat de la sisena edició d’enguany dels Premis Literaris ÀNCORA, Josep Vicente, Lluís Palahí i Francesc Aicart, pel que fa al d’investigació Enric Descayre, dotat amb 1500 € ; Xavier Duran, Sergi Doria i Toni Sala pel de Narrativa Claudi Isern, dotat amb 1000 €, i Joaquim Molas, Narcís Ruscalleda i Àngela Ribas pel de Poesia Marinera Margarita Wirsing, amb una dotació de 750 € , aquests varen decidir els finalistes i guanyadors entre tots els treballs rebuts a les diferents modalitats.

 

D’aquesta manera en el premi d’investigació ha quedat finalista el treball presentat amb el títol: INVERTEBRATS MARINS (NO ARTRÒPODES) DEL LITORAL DE SANT FELIU DE GUÍXOLS. De les Illes Balelles fins a Port Salvi. UN VIATGE EVOLUTIU., amb el pseudònim de Capità Nemo.
Pel que fa al premi de narració, dels 8 treballs presentats, el jurat va decidir donar com a finalistes els treballs titulats “L’any de les serps” presentat amb el pseudònim de Blau; “Vacances, llicències, permisos i assumptes propis”, pseudònim Ció i “Paper reciclat” amb el pseudònim de Ariadna Prom.


I finalment pel que fa al premi de poesia marinera hi optaven 22 poesies, decidint el jurat nomenar finalistes les següents: “Ploren les pedres”, pseudònim Arfaxad; “Camins del mar” , pseudònim Paula; “Naufragis, delerictes i petxines” pseudònim Empriu; “Naufragi”, pseudònim Nitya Yang; “La mar bandera” pseudònim Tipsy Jones i “Peiximinuti” pseudònim La viuda cona de les pellerides.

 


La participació d’aquest any ha estat inferior a l’edició anterior en totes les modalitats tot i haver incrementat la dotació dels premis, no obstant, i segons manifestacions dels membres dels jurats de les tres modalitats, la qualitat dels treballs ha estat notablement superior a totes les convocatòries anteriors.


En el mateix acte, per part d’aquest setmanari es va obsequiar al membre del jurat Toni Sala amb una reproducció d’una ancorà en metall amb motiu del seu recent nomenament Premi Nacional de Cultura 2005. D’altra banda, i mercès a la col•laboració de Caixa Sabadell, l’escriptor Toni Sala va dedicar i signar exemplars del llibre “Rodalies”, Premi Sant Joan 2004, atorgat per l’esmentada entitat d’estalvis a tots els presents al dinar.

 

 

La proclamació publica del veredicte del jurat amb els noms dels guanyadors es farà el divendres dia 28 d’octubre a les vuit del vespre en un acte públic a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu. Aquest es veurà complementat amb una conferència que anirà a càrrec de Núria Pérez, Investigadora de l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF i del Centre d’Estudis d’Història de les Ciències de la UAB.,amb el títol de “LA MALALTIA MENTAL: UNA VISIÓ A TRAVÉS DEL QUIXOT.
Finalitzarà la vetllada amb un sopar literari obert a tothom, amb la presència dels guanyadors, autoritats i membres dels jurats.
El Premis Literaris ÀNCORA estan organitzats pel Setmanari ÀNCORA i tenen la col•laboració i patrocini de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Diputació de Girona, Fundació Caixa Sabadell, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Radio Sant Feliu.

<<< Relació de treballs
<<< Proclamació de guanyadors i entrega de premis

VISITES: 2365
OPTIMITZAT PER 800X600
Darrera actualització: 25/11/2005.
COMENTARIS TÈCNICS A: XIP

pàgina principal
Associació Cultural Bitàcola©2004